Puree z karczochów
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • karczochy konserwowe puszka - 1 sztuka
  • orzechy włoskie (posiekane) - 1 szklanka
  • śmietanka 30 % - 200 mililitrów
  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • oliwa z oliwek - 50 mililitrów
  • sól - 1 szczypta
  • parmezan (starty) - 30 gramów
  • kawior czarny - 1 łyżka
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Karczochy zmiksować z Bulion na włoszczyźnie Knorr orzechami, śmietanką.
  2. Listki natki pietruszki zmiksować z parmezanem, solą i oliwą z oliwek.
  3. Na dno kieliszków wyłożyć pesto z pietruszki, na nie puree z karczochów, ponownie pesto i ozdobić czarnym kawiorem.