Puree z karczochów

0


Średnie


30 min.


4 os.

Składniki
karczochy konserwowe puszka1 sztuka
orzechy włoskie (posiekane) 1 szklanka
śmietanka 30 % 200 mililitrów
natka pietruszki1 pęczek
oliwa z oliwek50 mililitrów
sól1 szczypta
parmezan (starty)30 gramów
kawior czarny 1 łyżka
Bulion na włoszczyźnie Knorr1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Karczochy zmiksować z Bulion na włoszczyźnie Knorr orzechami, śmietanką.
Krok 2
Listki natki pietruszki zmiksować z parmezanem, solą i oliwą z oliwek.
Krok 3
Na dno kieliszków wyłożyć pesto z pietruszki, na nie puree z karczochów, ponownie pesto i ozdobić czarnym kawiorem.
Autor: setiePrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl