|
Składniki | ||
karczochy konserwowe puszka | 1 sztuka | |
orzechy włoskie (posiekane) | 1 szklanka | |
śmietanka 30 % | 200 mililitrów | |
natka pietruszki | 1 pęczek | |
oliwa z oliwek | 50 mililitrów | |
sól | 1 szczypta | |
parmezan (starty) | 30 gramów | |
kawior czarny | 1 łyżka | |
Bulion warzywny Knorr | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Karczochy zmiksować z Bulion na włoszczyźnie Knorr orzechami, śmietanką. |
Krok 2 |
Listki natki pietruszki zmiksować z parmezanem, solą i oliwą z oliwek. |
Krok 3 |
Na dno kieliszków wyłożyć pesto z pietruszki, na nie puree z karczochów, ponownie pesto i ozdobić czarnym kawiorem. |
Autor: setie setie |