| |||||||||
| Składniki | ||
| karczochy konserwowe puszka | 1 sztuka | |
| orzechy włoskie (posiekane) | 1 szklanka | |
| śmietanka 30 % | 200 mililitrów | |
| natka pietruszki | 1 pęczek | |
| oliwa z oliwek | 50 mililitrów | |
| sól | 1 szczypta | |
| parmezan (starty) | 30 gramów | |
| kawior czarny | 1 łyżka | |
| Bulion warzywny Knorr | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Karczochy zmiksować z Bulion na włoszczyźnie Knorr orzechami, śmietanką. |
| Krok 2 |
| Listki natki pietruszki zmiksować z parmezanem, solą i oliwą z oliwek. |
| Krok 3 |
| Na dno kieliszków wyłożyć pesto z pietruszki, na nie puree z karczochów, ponownie pesto i ozdobić czarnym kawiorem. |
| Autor: setie setie |