Puree ziemniaczane z marchewką
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • woda - 300 mililitrów
  • słodka śmietanka 18 % - 1 szklanka
  • masło - 2 łyżki
  • sól - 1 szczypta
  • marchewka czerwona średnia - 1 sztuka
  • marchewka żółta średnia - 1 sztuka
  • szczypiorek pokrojony drobno - 0.5 szklanek
  • puree ziemniaczane w proszku Knorra - 1 opakowanie
  • Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Umyć marchewki i ugotować do miękkości w skórce . Obrać i pokroić w drobną kostkę . Zagotować wodę ze szczyptą soli i masłem .Odstawić z gazu , dolać śmietankę . Wsypać puree ziemniaczane i mieszając doprowadzić do zgęstnienia . Dołożyć pokrojone marchewki . Wymieszać . Przykryć i odstawić na kilka minut .
  2. Podawać posypane rozkruszoną mini kostką Pietruszka i pokrojonym szczypiorkiem .