Purée ziemniaczane z parmezanem i boczkiem
  • 15 minut
  • 1 osoba
  • Łatwe

Składniki:

  • Puree ziemniaczane z boczkiem i cebulką - 1 opakowanie
  • mleko - 1 szklanka
  • woda - 1.5 szklanek
  • parmezan starty - 3 łyżki
  • margaryna - 1 łyżka
  • boczek wędzony - 3 plastry

Sposób przygotowania:

  1. Plastry boczku usmaż na patelni na chrupiąco. Odsącz z nadmiaru tłuszczu, układając je na papierowym ręczniku.
  2. W rondelku zagotuj wodę, zestaw z ognia i dodaj mleko.
  3. Zawartość opakowania Knorr wsyp do rondelka i energicznie wymieszaj.
  4. Na koniec dodaj margarynę oraz starty ser i ponownie całość wymieszaj. Gotowe puree podawaj z chrupiącym boczkiem jako dodatek do gorących dań.