puszek
  • 60 minut
  • Średnie

Składniki:

  • masa krówkowa - 15 dekagramów
  • słodkie mleko - 3 łyżki
  • miód - 2 łyżki
  • płatki migdałowe - 30 dekagramów
  • bita śmietana 1
  • kremówka - 0.5 litrów
  • cukier puder - 1 unit
  • żelatyna - 3 łyżeczki
  • bita śmietana 2
  • śmietana kremówka - 0.5 litrów
  • cukier puder - 1 unit
  • żelatyna - 3 łyżeczki
  • kakao - 1 unit
  • dodatki
  • okrągłe biszkopty - 1 opakowanie
  • masa krówkowa - 1 słoik
  • ciasto
  • biszkopt z 4 jaj - 1 sztuka
  • margaryna Kasia - 15 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Upiec biszkopt i wystudzić.
  2. Na zimny biszkopt wyłożyć masę krówkową (wcześniej puszkę z masą zanurzyć na kilka minut w gorącej wodzie).
  3. Składniki na masę migdałową podsmażyć, wsypać płatki migdałowe i ponownie podsmażyć, wyłożyć na masę.
  4. Ubić pierwszą śmietanę, dodając cukier i żelatynę rozpuszczoną w 1/4 szkl. wody.
  5. Wyłożyć na masę migdałową.
  6. Ułożyć biszkopty, ubić drugą śmietanę z cukrem, żelatyną oraz kakao i wyłożyć na biszkopty.
  7. Całość można oprószyć startą czekoladą i schłodzić