Puszyste kotleciki drobiowe
  • 30 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pierś z kurczaka - 1 sztuka
  • czerstwa kajzerka - 1 sztuka
  • jajka - 2 sztuki
  • musztarda Dijon - 1 łyżeczka
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta
  • oliwa - 2 łyżki
  • mleko - 100 mililitrów
  • Przyprawa do kurczaka Knorr - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

  1. Czerstwą kajzerkę moczymy w mleku.
  2. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i mielimy w blenderze.
  3. Do blendera z mięsem dodajemy kajzerkę, żółtka oraz przyprawy i musztardę. Miksujemy.
  4. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do mięsa i delikatnie wszystko mieszamy.
  5. Na rozgrzana patelnię, spryskaną oliwą nakładamy łyżką porcje mięsnej, puszystej masy. Smażymy na złoto z obu stron.