| |||||||||
| Składniki | ||
| mango | 1 sztuka | |
| banany | 2 sztuki | |
| jabłka | 2 sztuki | |
| mąka pszenna | 300 gramów | |
| jajko | 2 sztuki | |
| proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
| cynamon | 1 łyżeczka | |
| cukier waniliowy | 1 sztuka | |
| ziarna sezamu | 2 łyżki | |
| mleko | 200 mililitrów | |
| olej | 400 mililitrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ciasto przygotuj mieszając mąkę, jaja, cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, cynamon z mlekiem, dodaj ziarna sezamowe. |
| Krok 2 |
| Owoce pokrój w grube kawałki, ponabijaj je na długie wykałaczki. |
| Krok 3 |
| Owoce zanurz w gęstym cieście i smaż na złoty kolor w głębokim tłuszczu,. |
| Autor: przepisy.pl |