PYCHA PIGA

Wskazówki pieczenia:

Składniki:

    ciasto
  • jajko - 6 sztuk
  • mąka - 1 szklanka
  • suchy mak - 1 szklanka
  • cukier - 1 szklanka
  • proszek do pieczenia - 1.5 łyżeczek
  • biszkopty - 1 opakowanie
  • galaretka brzoskwiniowa - 1 opakowanie
  • krem
  • żółtko - 5 sztuk
  • sok z brzoskwiń - 1.5 szklanek
  • cukier - 1 szklanka
  • mąka kartoflana - 2 łyżeczki
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. KREM: Cukier, cukier waniliowy i 1 szklankę soku z brzoskwiń zagotować. Rozdrobnione w 1/2 szklanki soku, mąkę i żółtka roztrzepać i wlać do gotującego się syropu.
  2. Krem ostudzić i utrzeć z kostką Kasi.
  3. CIASTO: Upiec biszkopt i przekroić.
  4. Na 1 placek dodać cienką warstwę kremu, ułożyć okrągłe biszkopty i między nie brzoskwinie z puszki.
  5. Całość zalać galaretką brzoskwiniową wcześniej przygotowaną.
  6. Następnie nałożyć resztę kremu i przykryć drugą połówką ciasta!
  7. UDEKOROWAĆ. Smacznego!!!