Pyszna flądra w sosie musztardowym

0


Średnie


90 min.


4 os.

Składniki
pieprz
sól
cytryna1 sztuka
mąka1 szklanka
masło0.5 sztuk
musztarda4 łyżki
słodka śmietana1.5 szklanek
filety z flądry1.5 kilogramów
Przygotowanie
Krok 1
Filety umyj, osusz i przełóż do rondelka.
Krok 2
Śmietanę wymieszaj z musztardą i sokiem z cytryny i zalej filety.
Krok 3
Odstaw do lodówki na 1 godzinę, do marynowania.
Krok 4
Wyciągnij ryby, osącz z nadmiaru zalewy i obtocz w mące.
Krok 5
Smaż prze 10 minut., łącznie z obydwóch stron.
Krok 6
Filety polej sosem.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl