| |||||||||
| Składniki | ||
| pieprz | ||
| sól | ||
| cytryna | 1 sztuka | |
| mąka | 1 szklanka | |
| masło | 0.5 sztuk | |
| musztarda | 4 łyżki | |
| słodka śmietana | 1.5 szklanek | |
| filety z flądry | 1.5 kilogramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Filety umyj, osusz i przełóż do rondelka. |
| Krok 2 |
| Śmietanę wymieszaj z musztardą i sokiem z cytryny i zalej filety. |
| Krok 3 |
| Odstaw do lodówki na 1 godzinę, do marynowania. |
| Krok 4 |
| Wyciągnij ryby, osącz z nadmiaru zalewy i obtocz w mące. |
| Krok 5 |
| Smaż prze 10 minut., łącznie z obydwóch stron. |
| Krok 6 |
| Filety polej sosem. |
| Autor: pasibrzuch |