|
Składniki | ||
pieprz | ||
sól | ||
cytryna | 1 sztuka | |
mąka | 1 szklanka | |
masło | 0.5 sztuk | |
musztarda | 4 łyżki | |
słodka śmietana | 1.5 szklanek | |
filety z flądry | 1.5 kilogramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Filety umyj, osusz i przełóż do rondelka. |
Krok 2 |
Śmietanę wymieszaj z musztardą i sokiem z cytryny i zalej filety. |
Krok 3 |
Odstaw do lodówki na 1 godzinę, do marynowania. |
Krok 4 |
Wyciągnij ryby, osącz z nadmiaru zalewy i obtocz w mące. |
Krok 5 |
Smaż prze 10 minut., łącznie z obydwóch stron. |
Krok 6 |
Filety polej sosem. |
Autor: pasibrzuch |