| |||||||||
| Składniki | ||
| morele | 25 dekagramów | |
| mąka pszenna | 6 łyżek | |
| cukier | 6 łyżek | |
| proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
| sól | 1 szczypta | |
| cukier waniliowy | 1 opakowanie | |
| jajko | 3 sztuki | |
| Kostka do pieczenia Kasia | 0.75 sztuk | |
| cukier puder do dekoracji | 1 unit |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kasię stopić i ostudzić. |
| Krok 2 |
| Mąkę wymieszać z proszkiem. |
| Krok 3 |
| Morele umyć osuszyć, wyjąć pestki, pokroić w grubą kostkę. |
| Krok 4 |
| Jajka ubić z solą, cukrem, następnie dodać mąkę i Kasię. Wymieszać na jednolitą masę. |
| Krok 5 |
| Dodać owoce i wylać na blaszkę. |
| Krok 6 |
| Wstawić do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika. |
| Krok 7 |
| Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |