|
Składniki | ||
morele | 25 dekagramów | |
mąka pszenna | 6 łyżek | |
cukier | 6 łyżek | |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
sól | 1 szczypta | |
cukier waniliowy | 1 opakowanie | |
jajko | 3 sztuki | |
Kostka do pieczenia Kasia | 0.75 sztuk | |
cukier puder do dekoracji | 1 unit |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kasię stopić i ostudzić. |
Krok 2 |
Mąkę wymieszać z proszkiem. |
Krok 3 |
Morele umyć osuszyć, wyjąć pestki, pokroić w grubą kostkę. |
Krok 4 |
Jajka ubić z solą, cukrem, następnie dodać mąkę i Kasię. Wymieszać na jednolitą masę. |
Krok 5 |
Dodać owoce i wylać na blaszkę. |
Krok 6 |
Wstawić do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika. |
Krok 7 |
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |