Pyszne ciasto malinowe
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 0 minut
  • 175 °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 125 gramów
  • cukier puder - 125 gramów
  • żółtko - 3 sztuki
  • wiórki kokosowe - 10 dekagramów
  • jajko - 1 sztuka
  • mąka - 150 gramów
  • mąka kartoflana - 50 gramów
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • mrożone maliny - 1 kilogram

Sposób przygotowania:

  1. Kasię utrzeć z cukrem, potem dodawać jajka i mąkę.
  2. Jak ciasto jest gotowe, dodać rozmrożone wcześniej maliny i delikatnie wymieszać.
  3. Wyłożyć na blachę i podpiec ok. 20 min. w temperaturze 175 stopni C.
  4. W czasie pieczenia ubić pianę z białek z cukrem 110 g, pod koniec ubijania można dodać trochę kokosu.
  5. Wyciągnąć na chwilę ciasto z piekarnika i wylać na niego ubite białka z kokosem.
  6. Piec dalej.