|
Składniki | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 20 dekagramów | |
mąka | 20 dekagramów | |
cukier puder | 20 dekagramów | |
cukier waniliowy | 1 opakowanie | |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
jajko | 4 sztuki | |
brzoskwinie z puszki | 1 opakowanie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kasię stopić i ostudzić. |
Krok 2 |
Białka oddzielić od żółtek i ubić, dodając żółtka, cukier, cukier waniliowy, mąkę, proszek do pieczenia, na koniec wlać ostudzoną Kasię i dokładnie wymieszać. |
Krok 3 |
Brzoskwinie odsączyć z soku i pokroić w kosteczkę, dodać do ciasta i delikatnie wymieszać. |
Krok 4 |
Piec w temp. 180 stopni |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |