Pyszne ciasto z brzoskwiniami
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 60 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 20 dekagramów
  • mąka - 20 dekagramów
  • cukier puder - 20 dekagramów
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • jajko - 4 sztuki
  • brzoskwinie z puszki - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Kasię stopić i ostudzić.
  2. Białka oddzielić od żółtek i ubić, dodając żółtka, cukier, cukier waniliowy, mąkę, proszek do pieczenia, na koniec wlać ostudzoną Kasię i dokładnie wymieszać.
  3. Brzoskwinie odsączyć z soku i pokroić w kosteczkę, dodać do ciasta i delikatnie wymieszać.
  4. Piec w temp. 180 stopni