| |||||||||
| Składniki | ||
| Kostka do pieczenia Kasia | 20 dekagramów | |
| mąka | 20 dekagramów | |
| cukier puder | 20 dekagramów | |
| cukier waniliowy | 1 opakowanie | |
| proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
| jajko | 4 sztuki | |
| brzoskwinie z puszki | 1 opakowanie |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kasię stopić i ostudzić. |
| Krok 2 |
| Białka oddzielić od żółtek i ubić, dodając żółtka, cukier, cukier waniliowy, mąkę, proszek do pieczenia, na koniec wlać ostudzoną Kasię i dokładnie wymieszać. |
| Krok 3 |
| Brzoskwinie odsączyć z soku i pokroić w kosteczkę, dodać do ciasta i delikatnie wymieszać. |
| Krok 4 |
| Piec w temp. 180 stopni |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |