|
Składniki | ||
jajka | 4 sztuki | |
cukier | 1 szklanka | |
mąka | 2 szklanki | |
Kostka do pieczenia Kasia | 1 sztuka | |
proszek do pieczenia | 2.5 łyżeczki | |
esencja arakowa | 1 unit | |
śliwki | 1.5 kilogramów | |
polewa | 1 opakowanie | |
wiórki kokosowe | 1 opakowanie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Jaja utrzeć z cukrem, dodać szklankę mąki i wymieszać. |
Krok 2 |
Roztopić Kasię i wrzącą wlać do ciasta. |
Krok 3 |
Po wymieszaniu dodać druga szklankę mąki, proszek do pieczenia i arak. |
Krok 4 |
Całość wymieszać dokładnie. |
Krok 5 |
Śliwki przeciąć na połówki i wyjąc pestki. |
Krok 6 |
Ciasto wlewamy do uprzednio nasmarowanej tortownicy i układamy owoce. |
Krok 7 |
Pieczemy w piekarniku około 1 godziny. |
Krok 8 |
Po wyjęciu ciasta polewamy gotowa polewą i posypujemy wiórkami. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |