| |||||||||
| Składniki | ||
| jajka | 4 sztuki | |
| cukier | 1 szklanka | |
| mąka | 2 szklanki | |
| Kostka do pieczenia Kasia | 1 sztuka | |
| proszek do pieczenia | 2.5 łyżeczki | |
| esencja arakowa | 1 unit | |
| śliwki | 1.5 kilogramów | |
| polewa | 1 opakowanie | |
| wiórki kokosowe | 1 opakowanie |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Jaja utrzeć z cukrem, dodać szklankę mąki i wymieszać. |
| Krok 2 |
| Roztopić Kasię i wrzącą wlać do ciasta. |
| Krok 3 |
| Po wymieszaniu dodać druga szklankę mąki, proszek do pieczenia i arak. |
| Krok 4 |
| Całość wymieszać dokładnie. |
| Krok 5 |
| Śliwki przeciąć na połówki i wyjąc pestki. |
| Krok 6 |
| Ciasto wlewamy do uprzednio nasmarowanej tortownicy i układamy owoce. |
| Krok 7 |
| Pieczemy w piekarniku około 1 godziny. |
| Krok 8 |
| Po wyjęciu ciasta polewamy gotowa polewą i posypujemy wiórkami. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |