Pyszne jaja przepiórcze na sałatce jarzynowej
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • jaja przepiórcze - 10 sztuk
  • sałatka jarzynowa, przygotowana wcześniej - 400 gramów
  • szczypiorek pęczek - 0.5 sztuk
  • czerwona papryka - 0.5 sztuk
  • Majonez Hellmann's Oryginalny - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Sałatkę jarzynową rozłóż na półmisku. Następnie wyrównaj ją np. nożem lub łyżką i posmaruj warstwą majonezu.
  2. Jaja przepiórcze ugotuj na twardo, ostudź i delikatnie obierz. Każde jajeczko przekrój na pół i układaj połówki jajek na powierzchni sałatki żółtkiem do góry.
  3. Paprykę pokrój w kostkę, a szczypiorek drobno pokrój. Udekoruj sałatkę.