PYSZNE ROGALIKI Z BUDYNIEM

8


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia1 sztuka
mąka pszenna4 szklanki
gęsta śmietana1 opakowanie
cukier waniliowy1 opakowanie
cukier3 łyżki
świeże drożdże3 dekagramy
cukier puder2 łyżki
budyń waniliowy1 opakowanie
mleko300 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
MĄKĘ POSIEKAĆ NOŻEM W MISCE Z KASIĄ I CUKRAMI. DROŻDŻE ROZKRUSZYĆ W ŚMIETANIE I WYMIESZAĆ. WSZYSTKIE SKŁADNIKI POŁĄCZYĆ I ZAGNIEŚĆ CIASTO.
Krok 2
BUDYŃ UGOTOWAĆ NA GĘSTO I OSTUDZIĆ. CIASTO ROZWAŁKOWAĆ NA PASKI O SZER. 5 CM I POWYCINAĆ TRÓJKĄTY. NA KAŻDY TRÓJKĄT NAŁOŻYĆ NA ŚRODEK TROCHĘ BUDYNIU I ZAWINĄĆ FORMUJĄC ROGALE.
Krok 3
UŁOŻYĆ NA BLASZCE . WSTAWIĆ DO PIEKARNIKA NA 180 STOPNI I PIEC 15 MINUT. UPIECZONE ROGALKI Z BUDYNIEM POSYPAĆ CUKREM PUDREM.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl