| |||||||||
| Składniki | ||
| Kostka do pieczenia Kasia | 1 sztuka | |
| mąka pszenna | 4 szklanki | |
| gęsta śmietana | 1 opakowanie | |
| cukier waniliowy | 1 opakowanie | |
| cukier | 3 łyżki | |
| świeże drożdże | 3 dekagramy | |
| cukier puder | 2 łyżki | |
| budyń waniliowy | 1 opakowanie | |
| mleko | 300 mililitrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| MĄKĘ POSIEKAĆ NOŻEM W MISCE Z KASIĄ I CUKRAMI. DROŻDŻE ROZKRUSZYĆ W ŚMIETANIE I WYMIESZAĆ. WSZYSTKIE SKŁADNIKI POŁĄCZYĆ I ZAGNIEŚĆ CIASTO. |
| Krok 2 |
| BUDYŃ UGOTOWAĆ NA GĘSTO I OSTUDZIĆ. CIASTO ROZWAŁKOWAĆ NA PASKI O SZER. 5 CM I POWYCINAĆ TRÓJKĄTY. NA KAŻDY TRÓJKĄT NAŁOŻYĆ NA ŚRODEK TROCHĘ BUDYNIU I ZAWINĄĆ FORMUJĄC ROGALE. |
| Krok 3 |
| UŁOŻYĆ NA BLASZCE . WSTAWIĆ DO PIEKARNIKA NA 180 STOPNI I PIEC 15 MINUT. UPIECZONE ROGALKI Z BUDYNIEM POSYPAĆ CUKREM PUDREM. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |