|
Składniki | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 1 sztuka | |
mąka pszenna | 4 szklanki | |
gęsta śmietana | 1 opakowanie | |
cukier waniliowy | 1 opakowanie | |
cukier | 3 łyżki | |
świeże drożdże | 3 dekagramy | |
cukier puder | 2 łyżki | |
budyń waniliowy | 1 opakowanie | |
mleko | 300 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
MĄKĘ POSIEKAĆ NOŻEM W MISCE Z KASIĄ I CUKRAMI. DROŻDŻE ROZKRUSZYĆ W ŚMIETANIE I WYMIESZAĆ. WSZYSTKIE SKŁADNIKI POŁĄCZYĆ I ZAGNIEŚĆ CIASTO. |
Krok 2 |
BUDYŃ UGOTOWAĆ NA GĘSTO I OSTUDZIĆ. CIASTO ROZWAŁKOWAĆ NA PASKI O SZER. 5 CM I POWYCINAĆ TRÓJKĄTY. NA KAŻDY TRÓJKĄT NAŁOŻYĆ NA ŚRODEK TROCHĘ BUDYNIU I ZAWINĄĆ FORMUJĄC ROGALE. |
Krok 3 |
UŁOŻYĆ NA BLASZCE . WSTAWIĆ DO PIEKARNIKA NA 180 STOPNI I PIEC 15 MINUT. UPIECZONE ROGALKI Z BUDYNIEM POSYPAĆ CUKREM PUDREM. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |