Pyszne sakiewki wegetariańskie

6


Łatwe


30 min.


1 os.

Składniki
Bulion na włoszczyźnie Knorr2 sztuki
kapusta pekińska1 sztuka
marchew200 gramów
por1 sztuka
cebula1 sztuka
pieczarki20 dekagramów
ugotowany ryż1 dekagram
sos sojowy2 łyżki
pikantny sos pomidorowy
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
szczypiorek
olej sezamowy lub orzechowy2 łyżki
woda- wrzątek1 litr
sól do smaku
Przygotowanie
Krok 1
Rozpuść w 1 litrze wrzątku kostki Bulionu na włoszczyźnie Konorr.
Krok 2
Odetnij zgrubiałą łodygę kapusty, a liście obgotuj krótko w rosole.
Krok 3
Zetrzyj marchewkę na tarce z dużymi oczkami. Oczyść pora, posiekaj cebulę oraz pieczarki, po czym przesmaż je na oleju.
Krok 4
Dodaj marchewkę, ugotowany ryż i sos sojowy, a następnie podduś. Dopraw farsz pieprzem i solą, jeśli uznasz, że jest to konieczne.
Krok 5
Układaj farsz na liściach kapusty, formuj sakiewki i obwiązuj je szczypiorkiem. Duś w rosole pod przykryciem około 5 minut.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl