Pyszne sakiewki wegetariańskie
  • 30 minut
  • 1 osoba
  • Łatwe

Składniki:

  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 2 sztuki
  • kapusta pekińska - 1 sztuka
  • marchew - 200 gramów
  • por - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • pieczarki - 20 dekagramów
  • ugotowany ryż - 1 dekagram
  • sos sojowy - 2 łyżki
  • pikantny sos pomidorowy
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • szczypiorek
  • olej sezamowy lub orzechowy - 2 łyżki
  • woda- wrzątek - 1 litr
  • sól do smaku

Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.

Sposób przygotowania:

  1. Rozpuść w 1 litrze wrzątku kostki Bulionu na włoszczyźnie Konorr.
  2. Odetnij zgrubiałą łodygę kapusty, a liście obgotuj krótko w rosole.
  3. Zetrzyj marchewkę na tarce z dużymi oczkami. Oczyść pora, posiekaj cebulę oraz pieczarki, po czym przesmaż je na oleju.
  4. Dodaj marchewkę, ugotowany ryż i sos sojowy, a następnie podduś. Dopraw farsz pieprzem i solą, jeśli uznasz, że jest to konieczne.
  5. Układaj farsz na liściach kapusty, formuj sakiewki i obwiązuj je szczypiorkiem. Duś w rosole pod przykryciem około 5 minut.