Pyszne ziemniaczki nadziewane śledziami

0


Średnie


0 min.


4 os.

Składniki
ziemniaki8 sztuk
czerwona papryka2 sztuki
sól
jogurt naturalny2 opakowania
pietruszka1 pęczek
szczypiorek1 pęczek
koperek1 pęczek
pieprz cayenne
kwaśna śmietana0.12 litrów
matiasy6 sztuk
Przygotowanie
Krok 1
Umyj ziemniaki a następnie owiń folią aluminiową. Piecz w rozgrzanym piekarniku (225 stopni) przez godziny.
Krok 2
W tym czasie przygotuj sos, jogurt dokładnie wymieszaj ze śmietaną, dodaj pokrojoną drobno pietruszkę i koperek. Przypraw solą, pieprzem i pieprzem Cayenne. Odstaw aby składniki mogły się połączyć.
Krok 3
Filety śledziowe i paprykę pokrój w cienkie paseczki, wymieszaj z pokrojonym drobno szczypiorkiem.
Krok 4
Upieczone ziemniaki natnij na środku głęboko i wypełnij farszem śledziowo -paprykowym.
Krok 5
Ułóż na półmisku z liśćmi pietruszki do dekoracji.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl