|
Składniki | ||
truskawki | 0.5 kilogramów | |
tabliczka czekolady | 1 szklanka | |
spody tortowe | 2 sztuki | |
śmietanki 36 % | 1 litr | |
150 g cukru | 150 gramów | |
ulubione owoce | 1 szklanka | |
garść prażonych migdałów | 3 łyżki | |
poncz (herbata. sok z połówki limonki i połówki pomarańcz | 1 łyżka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
1. Wlewamy śmietankę do naczynia i dosypujemy cukier. 2. Miksujemy aż do uzyskania jednolitego kremu. |
Krok 2 |
3. Na spód smarujemy grubą warstwę ubitej śmietany i nakładamy owoce. 4. Następnie kładziemy kolejny biszkopt i powtarzamy czynność. |
Krok 3 |
5. Ostatni biszkopt gładko smarujemy śmietanowym kremem, a dla lepszego efektu masę rozprowadzamy także po bokach. 6. Całość dekorujemy owocami i płatkami migdałowymi. 7. Na koniec, z wierzchu i po bokach, polewamy tort czekoladową polewą. |
Autor: jola |