Pyszny tort w 15 minut
  • 15 minut
  • 1 osoba
  • Łatwe

Składniki:

  • truskawki - 0.5 kilogramów
  • spody tortowe - 2 sztuki
  • śmietanki 36 % - 1 litr
  • 150 g cukru - 150 gramów
  • ulubione owoce - 1 szklanka
  • garść prażonych migdałów - 3 łyżki
  • tabliczka czekolady - 1 szklanka
  • poncz (herbata. sok z połówki limonki i połówki pomarańcz - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. 1. Wlewamy śmietankę do naczynia i dosypujemy cukier. 2. Miksujemy aż do uzyskania jednolitego kremu.
  2. 3. Na spód smarujemy grubą warstwę ubitej śmietany i nakładamy owoce. 4. Następnie kładziemy kolejny biszkopt i powtarzamy czynność.
  3. 5. Ostatni biszkopt gładko smarujemy śmietanowym kremem, a dla lepszego efektu masę rozprowadzamy także po bokach. 6. Całość dekorujemy owocami i płatkami migdałowymi. 7. Na koniec, z wierzchu i po bokach, polewamy tort czekoladową polewą.