Pyszny tort w 15 minut

0


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
truskawki0.5 kilogramów
spody tortowe2 sztuki
śmietanki 36 %1 litr
150 g cukru150 gramów
ulubione owoce1 szklanka
garść prażonych migdałów3 łyżki
tabliczka czekolady1 szklanka
poncz (herbata. sok z połówki limonki i połówki pomarańcz1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
1. Wlewamy śmietankę do naczynia i dosypujemy cukier. 2. Miksujemy aż do uzyskania jednolitego kremu.
Krok 2
3. Na spód smarujemy grubą warstwę ubitej śmietany i nakładamy owoce. 4. Następnie kładziemy kolejny biszkopt i powtarzamy czynność.
Krok 3
5. Ostatni biszkopt gładko smarujemy śmietanowym kremem, a dla lepszego efektu masę rozprowadzamy także po bokach. 6. Całość dekorujemy owocami i płatkami migdałowymi. 7. Na koniec, z wierzchu i po bokach, polewamy tort czekoladową polewą.
Autor: jolaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl