| |||||||||
| Składniki | ||
| truskawki | 0.5 kilogramów | |
| tabliczka czekolady | 1 szklanka | |
| spody tortowe | 2 sztuki | |
| śmietanki 36 % | 1 litr | |
| 150 g cukru | 150 gramów | |
| ulubione owoce | 1 szklanka | |
| garść prażonych migdałów | 3 łyżki | |
| poncz (herbata. sok z połówki limonki i połówki pomarańcz | 1 łyżka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| 1. Wlewamy śmietankę do naczynia i dosypujemy cukier. 2. Miksujemy aż do uzyskania jednolitego kremu. |
| Krok 2 |
| 3. Na spód smarujemy grubą warstwę ubitej śmietany i nakładamy owoce. 4. Następnie kładziemy kolejny biszkopt i powtarzamy czynność. |
| Krok 3 |
| 5. Ostatni biszkopt gładko smarujemy śmietanowym kremem, a dla lepszego efektu masę rozprowadzamy także po bokach. 6. Całość dekorujemy owocami i płatkami migdałowymi. 7. Na koniec, z wierzchu i po bokach, polewamy tort czekoladową polewą. |
| Autor: jola |