| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ubić sztywną pianę z białek i cukru, dosypać mąkę i wymieszać. |
| Krok 2 |
| Powidła lub dżem (najlepiej wiśniowy, porzeczkowy), orzechy, rodzynki. |
| Krok 3 |
| Ciasto podzielić na dwie części, rozwałkować na wielkość blachy, posmarować każdą część dżemem, wyłożyć na dżem pianę z białek, posypać wierzch posiekanymi orzechami i rodzynkami. |
| Krok 4 |
| Upiec na złoty kolor. |
| Krok 5 |
| Jeśli piecze się oddzielnie dwa placki, to białka najlepiej podzielić na pół i ubijać oddzielnie, tuż przed pieczeniem. |
| Krok 6 |
| Masa: 1 Kasia, 1,5 szklanki mleka, 1/2 szklanki cukru, 2 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej. |
| Krok 7 |
| Ugotować budyń i po wystudzeniu utrzeć na puch z Kasią. |
| Krok 8 |
| Przełożyć placki kremem. |