PRZEPISY.PL
Pyzy z mięsem i pieczarkami - autor: przepisy.pl

Pyzy z mięsem i pieczarkami

  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
110
osób dodało do Mniamlisty
110
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • mąka ziemniaczana3 łyżki
  • bułka tarta3 łyżki
  • majeranek1 łyżka
  • boczek5 plastrów
  • pieprz do smaku
  • olej do smażenia
Pyzy z mięsem i pieczarkami – krok 1

Krok 1

Połowę ziemniaków ugotuj i przetrzyj przez praskę na purée. Resztę zetrzyj na tarce i odsącz z nadmiaru płynu.
Pyzy z mięsem i pieczarkami – krok 2

Krok 2

Ziemniaki połącz ze sobą, dodając mąkę i jajko. Wyrób na gładką masę, podsypując mąką. Uformuj kulki i rozgnieć je na placki.
Pyzy z mięsem i pieczarkami – krok 3

Krok 3

Cebulę oraz czosnek obierz i posiekaj, pieczarki umyj i pokrój w drobną kostkę.
Pyzy z mięsem i pieczarkami – krok 4

Krok 4

Przesmaż cebulę i czosnek na patelni, dodaj pieczarki i mięso. Smaż, doprawiając pieprzem, majerankiem i Delikatem Knorr. Przestudź, dodaj jajka i bułkę tartą. Wyrób na jednolitą masę.
Pyzy z mięsem i pieczarkami – krok 5

Krok 5

Na kawałki ciasta układaj kulki mięsa i sklejaj boki, uważając, aby nie wystawał farsz.
Pyzy z mięsem i pieczarkami – krok 6

Krok 6

Na gotującą się wodę wrzucaj pyzy i gotuj od wypłynięcia jeszcze przez 5 minut. Podawaj ciepłe z pokrojonym i podsmażonym boczkiem.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa Uniwersalna Delikat KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

61
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
60
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
319
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Średnie
214
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Średnie