Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym

7


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
mięso mielone z indyka300 gramów
ziemniaki1 kilogram
ser feta1 opakowanie
mąka ziemniaczana80 gramów
jajka3 sztuki
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr1 opakowanie
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
cebula biała1 sztuka
olej5 łyżek
bazylia1 pęczek
śmietana 36%300 mililitrów
sól1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Ziemniaki ugotuj i przepuść przez praskę lub utłucz na gładką masę. Dodaj 2 jajka, mąkę i zagnieć ciasto. W razie potrzeby dodaj trochę mąki.
Krok 2
Mięso dopraw solą i pieprzem, dodaj jajko oraz połowę posiekanej i przesmażonej cebuli. Połącz dokładnie wszystkie składniki.
Krok 3
Z mięsa formuj kulki. Do środka włóż fetę i posiekaną bazylię.
Krok 4
Zagotuj śmietanę w rondlu i dodaj Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr.
Krok 5
Z ciasta odrywaj niewielkie kawałki i formuj je w kulki. Każdą rozpłaszcz na dłoni, a na jej środku ułóż kulkę mięsa i sklejaj. Pyzy wkładaj do gotującej się wody i po wypłynięciu gotuj 5 minut. Podawaj polane sosem serowym i dekoruj resztą bazylii.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl