Quesadilas z wędzonym kurczakiem

24


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
tortille pszenne 8 sztuk
Ketchup Hellmann's z miodem100 mililitrów
wędzona pierś z kurczaka300 gramów
ser cheddar200 gramów
cebula czerwona2 sztuki
papryka czerwona2 sztuki
kmin rzymski1 łyżka
oliwa z oliwek50 mililitrów
natka kolendry1 pęczek
awokado dojrzałe 1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Cebulę obierz i pokrój w cienkie piórka. Paprykę umyj, osusz, wydrąż gniazda i pokrój w paski. Posiekaj drobno kolendrę i pokrój w kostkę awokado. Następnie opłucz pierś z kurczaka i pokrój go w paski. Na rozgrzaną patelnię dodawaj kolejno mięso z kurczaka, cebulę i paprykę, kmin rzymski, awokado i tarty ser. Podsmażaj całość, aż mięso będzie usmażone w środku, a warzywa zmiękną. Na koniec dodaj ketchup Hellmann’s z miodem, dokładnie zamieszaj i podsmażaj dodatkowe 3 minuty.
Krok 2
Na placki tortilli nałóż i rozsmaruj przygotowany farsz. Tortille złóż na pół i obsmaż z obu stron na patelni (2-3 minuty na jedną stronę), aż ciasto ładnie się zarumieni, a ser roztopi. Gotową quesadillas serwuj pokrojoną w trójkąty.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl