| 
 | |||||||||
| Składniki | ||
| tortille pszenne | 8 sztuk | |
| Ketchup Hellmann's z miodem | 100 mililitrów | |
| wędzona pierś z kurczaka | 300 gramów | |
| ser cheddar | 200 gramów | |
| cebula czerwona | 2 sztuki | |
| papryka czerwona | 2 sztuki | |
| kmin rzymski | 1 łyżka | |
| oliwa z oliwek | 50 mililitrów | |
| natka kolendry | 1 pęczek | |
| awokado dojrzałe | 1 sztuka | 
| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Cebulę obierz i pokrój w cienkie piórka. Paprykę umyj, osusz, wydrąż gniazda i pokrój w paski. Posiekaj drobno kolendrę i pokrój w kostkę awokado. Następnie opłucz pierś z kurczaka i pokrój go w paski. Na rozgrzaną patelnię dodawaj kolejno mięso z kurczaka, cebulę i paprykę, kmin rzymski, awokado i tarty ser. Podsmażaj całość, aż mięso będzie usmażone w środku, a warzywa zmiękną. Na koniec dodaj ketchup Hellmann’s z miodem, dokładnie zamieszaj i podsmażaj dodatkowe 3 minuty. | 
| Krok 2 | 
| Na placki tortilli nałóż i rozsmaruj przygotowany farsz. Tortille złóż na pół i obsmaż z obu stron na patelni (2-3 minuty na jedną stronę), aż ciasto ładnie się zarumieni, a ser roztopi. Gotową quesadillas serwuj pokrojoną w trójkąty. | 
| Autor: Piotr  Murawski |