| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Piersi kurczaka, cebulę i paprykę pokrój w cienkie paseczki. Posiekaj natkę kolendry, zetrzyj na tarce ser. |
| Krok 2 |
| Mięso wymieszaj z solą i przyprawą Adobo Knorr, usmaż na patelni, odłóż na bok. Na tej samej patelni obsmaż cebulę i paprykę. Usmażone składniki wystudź, połącz z natką kolendry, pokrojonymi w plastry papryczkami jalapeno oraz startym serem. |
| Krok 3 |
| Gotowy farsz umieść na powierzchni tortilli, złóż ją na pół. Przyciskając krawędź, rozłóż równomiernie farsz w środku. Placek z farszem umieść na średnio rozgrzanej patelni. Obsmażaj bez dodatku tłuszczu przez 3–4 minuty z każdej strony, aż placek zrobi się rumiany i chrupiący. Tortille podziel na trzy części. |
| Krok 4 |
| Gotową quesadillę podawaj z salsą pomidorową, awokado oraz kwaśną śmietaną. |