Quesadillas - VIDEO

19


Łatwe


30 min.


6 os.

Składniki
pierś z kurczaka 400 gramów
papryka żółta1 sztuka
papryka zielona1 sztuka
papryka czerwona1 sztuka
cebula2 sztuki
ser cheddar pomarańczowy200 gramów
tortilla pszenna 10 sztuk
Przyprawa Adobo Knorr1 opakowanie
natka kolendry1 pęczek
olej roślinny3 łyżki
sól3 łyżeczki
marynowane papryczki Jalapeno100 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Piersi kurczaka, cebulę i paprykę pokrój w cienkie paseczki. Posiekaj natkę kolendry, zetrzyj na tarce ser.
Krok 2
Mięso wymieszaj z solą i przyprawą Adobo Knorr, usmaż na patelni, odłóż na bok. Na tej samej patelni obsmaż cebulę i paprykę. Usmażone składniki wystudź, połącz z natką kolendry, pokrojonymi w plastry papryczkami jalapeno oraz startym serem.
Krok 3
Gotowy farsz umieść na powierzchni tortilli, złóż ją na pół. Przyciskając krawędź, rozłóż równomiernie farsz w środku. Placek z farszem umieść na średnio rozgrzanej patelni. Obsmażaj bez dodatku tłuszczu przez 3–4 minuty z każdej strony, aż placek zrobi się rumiany i chrupiący. Tortille podziel na trzy części.
Krok 4
Gotową quesadillę podawaj z salsą pomidorową, awokado oraz kwaśną śmietaną.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl