Przygotowanie |
Krok 1 |
Przygotuj składniki warzywne. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Paprykę umyj, osusz, wydrąż gniazda nasienne i pokrój w cienkie paski. Kolendrę drobno posiekaj. Czerwoną fasolę z puszki wypłucz, przełóż do kielicha miksera, dodaj Przyprawę grubo mieloną z papryką wędzoną Knorr, kmin i zmielone ziarno kolendry, całość zmiksuj (możesz dolać do fasoli 100 ml wody) – będzie łatwiej ją zmiksować. Fasolę dopraw do smaku szczyptą soli i posiekaną natką kolendry. |
Krok 2 |
Na tarce o grubych oczkach zetrzyj ser cheddar. Kiełbasę chorizo pokrój w cienkie plasterki i przełóż na suchą patelnię. Podsmażaj do momentu, aż ładnie się zarumieni i będzie chrupiąca. Usuń z patelni nadmiar tłuszczu, a następnie dodaj do kiełbasy cebulę i paprykę. Podsmażaj całość ok. 10 minut. |
Krok 3 |
Placki tortilli podgrzej w mikrofali lub na suchej patelni, tak aby zrobiły się miękkie. Posmaruj je przygotowanym wcześniej musem z fasoli, oprósz serem cheddar, a następnie dodaj podsmażoną paprykę z cebulą i kiełbaską chorizo. Placki złóż na pół. |
Krok 4 |
Tak przygotowane tortille smaż przez 1-2 minuty na patelni grillowej, uważając przy tym, żeby się nie przypaliły. Gotowe quesadillas z chorizo pokrój w trójkąty, podawaj z sosem Hellmann’s Sos Garlic & Herb. |