Quesadillas z chorizo

7


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
czerwona fasola100 gramów
Sos Hellmann's Garlic & Herb1 opakowanie
Przyprawa z papryką wędzoną Knorr grubo mielona1 łyżka
natka kolendry1 pęczek
kmin rzymski mielony1 łyżka
zmielone ziarna kolendry1 łyżka
kiełbasa chorizo200 gramów
ser cheddar100 gramów
cebula czerwona1 sztuka
papryka czerwona1 sztuka
tortille pszenne 6 sztuk
Przygotowanie
Krok 1
Przygotuj składniki warzywne. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Paprykę umyj, osusz, wydrąż gniazda nasienne i pokrój w cienkie paski. Kolendrę drobno posiekaj. Czerwoną fasolę z puszki wypłucz, przełóż do kielicha miksera, dodaj Przyprawę grubo mieloną z papryką wędzoną Knorr, kmin i zmielone ziarno kolendry, całość zmiksuj (możesz dolać do fasoli 100 ml wody) – będzie łatwiej ją zmiksować. Fasolę dopraw do smaku szczyptą soli i posiekaną natką kolendry.
Krok 2
Na tarce o grubych oczkach zetrzyj ser cheddar. Kiełbasę chorizo pokrój w cienkie plasterki i przełóż na suchą patelnię. Podsmażaj do momentu, aż ładnie się zarumieni i będzie chrupiąca. Usuń z patelni nadmiar tłuszczu, a następnie dodaj do kiełbasy cebulę i paprykę. Podsmażaj całość ok. 10 minut.
Krok 3
Placki tortilli podgrzej w mikrofali lub na suchej patelni, tak aby zrobiły się miękkie. Posmaruj je przygotowanym wcześniej musem z fasoli, oprósz serem cheddar, a następnie dodaj podsmażoną paprykę z cebulą i kiełbaską chorizo. Placki złóż na pół.
Krok 4
Tak przygotowane tortille smaż przez 1-2 minuty na patelni grillowej, uważając przy tym, żeby się nie przypaliły. Gotowe quesadillas z chorizo pokrój w trójkąty, podawaj z sosem Hellmann’s Sos Garlic & Herb.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl