Quiche z czarnymi oliwkami i szpinakiem
  • 60 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • gotowe ciasto francuskie - 300 gramów
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
  • szpinak (świeży lub mrożony) - 750 gramów
  • cebule - 2 sztuki
  • czarne oliwki - 250 gramów
  • śmietana 36% - 3 łyżki
  • jajka - 3 sztuki
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • oliwa z oliwek - 60 mililitrów

Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.

Sposób przygotowania:

  1. Posiekaj drobno czosnek, cebule pokrój w piórka. Rozgrzej na patelni oliwę, smaż czosnek i cebule około 5 minut.
  2. Posiekaj szpinak, jeżeli używasz świeżego. Dodaj szpinak do cebuli i smaż do 10 minut. Całość ostudź.
  3. Jajka ubij ze śmietaną.
  4. Dodaj ostudzony szpinak. Wszystko dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Podpiecz ciasto francuskie. Na upieczone wcześniej ciasto wyłóż nadzienie.
  5. Posyp oliwkami, piecz 30 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.