Quiche z czarnymi oliwkami i szpinakiem

7


Łatwe


60 min.


6 os.

Składniki
gotowe ciasto francuskie300 gramów
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
szpinak (świeży lub mrożony)750 gramów
cebule2 sztuki
czarne oliwki250 gramów
śmietana 36%3 łyżki
jajka3 sztuki
ząbek czosnku1 sztuka
oliwa z oliwek60 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Posiekaj drobno czosnek, cebule pokrój w piórka. Rozgrzej na patelni oliwę, smaż czosnek i cebule około 5 minut.
Krok 2
Posiekaj szpinak, jeżeli używasz świeżego. Dodaj szpinak do cebuli i smaż do 10 minut. Całość ostudź.
Krok 3
Jajka ubij ze śmietaną.
Krok 4
Dodaj ostudzony szpinak. Wszystko dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Podpiecz ciasto francuskie. Na upieczone wcześniej ciasto wyłóż nadzienie.
Krok 5
Posyp oliwkami, piecz 30 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl