| |||||||||
| Składniki | ||
| pieprz | 1 szczypta | |
| śmietana | 100 mililitrów | |
| sól | 1 szczypta | |
| jajka | 3 sztuki | |
| oliwa | 2 łyżki | |
| Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr | 1 sztuka | |
| wędzona makrela | 0.5 sztuk | |
| ogórki korniszony | 3 sztuki | |
| mąka pełnoziarnista | 30 dekagramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Wszystkie składniki na ciasto miksuję w robocie kuchennym, wysypuję wszystko na stolnicę i zagniatam ciasto. Zawijam je w folię i chłodzę 30 min. Po tym czasie ciasto wałkuję i wylepiam nim natłuszczoną formę do tarty. |
| Krok 2 |
| Rybę obieram z ości. Korniszony kroję w drobną kosteczkę. |
| Krok 3 |
| Jajka wbijam do miski i roztrzepuję z przyprawami a potem ze śmietaną. Do jajek dodaję rybe i korniszony, mieszam. |
| Krok 4 |
| Masę jajeczną wylewam na ciasto. Piekę ok 45 min w 180st. |
| Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka |