Quiche z rybą wędzoną i korniszonami

1


Łatwe


60 min.


6 os.

Składniki
pieprz1 szczypta
śmietana100 mililitrów
sól1 szczypta
jajka3 sztuki
oliwa2 łyżki
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr1 sztuka
wędzona makrela0.5 sztuk
ogórki korniszony3 sztuki
mąka pełnoziarnista30 dekagramów
Przygotowanie
Krok 1
Wszystkie składniki na ciasto miksuję w robocie kuchennym, wysypuję wszystko na stolnicę i zagniatam ciasto. Zawijam je w folię i chłodzę 30 min. Po tym czasie ciasto wałkuję i wylepiam nim natłuszczoną formę do tarty.
Krok 2
Rybę obieram z ości. Korniszony kroję w drobną kosteczkę.
Krok 3
Jajka wbijam do miski i roztrzepuję z przyprawami a potem ze śmietaną. Do jajek dodaję rybe i korniszony, mieszam.
Krok 4
Masę jajeczną wylewam na ciasto. Piekę ok 45 min w 180st.
Autor: Dorota Wdowińska-RozbickaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl