|
Składniki | ||
pieprz | 1 szczypta | |
śmietana | 100 mililitrów | |
sól | 1 szczypta | |
jajka | 3 sztuki | |
oliwa | 2 łyżki | |
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr | 1 sztuka | |
wędzona makrela | 0.5 sztuk | |
ogórki korniszony | 3 sztuki | |
mąka pełnoziarnista | 30 dekagramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Wszystkie składniki na ciasto miksuję w robocie kuchennym, wysypuję wszystko na stolnicę i zagniatam ciasto. Zawijam je w folię i chłodzę 30 min. Po tym czasie ciasto wałkuję i wylepiam nim natłuszczoną formę do tarty. |
Krok 2 |
Rybę obieram z ości. Korniszony kroję w drobną kosteczkę. |
Krok 3 |
Jajka wbijam do miski i roztrzepuję z przyprawami a potem ze śmietaną. Do jajek dodaję rybe i korniszony, mieszam. |
Krok 4 |
Masę jajeczną wylewam na ciasto. Piekę ok 45 min w 180st. |
Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka |