Quiche z rybą wędzoną i korniszonami
  • 60 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • mąka pełnoziarnista - 30 dekagramów
  • oliwa - 2 łyżki
  • sól - 1 szczypta
  • wędzona makrela - 0.5 sztuk
  • ogórki korniszony - 3 sztuki
  • jajka - 3 sztuki
  • śmietana - 100 mililitrów
  • pieprz - 1 szczypta
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Wszystkie składniki na ciasto miksuję w robocie kuchennym, wysypuję wszystko na stolnicę i zagniatam ciasto. Zawijam je w folię i chłodzę 30 min. Po tym czasie ciasto wałkuję i wylepiam nim natłuszczoną formę do tarty.
  2. Rybę obieram z ości. Korniszony kroję w drobną kosteczkę.
  3. Jajka wbijam do miski i roztrzepuję z przyprawami a potem ze śmietaną. Do jajek dodaję rybe i korniszony, mieszam.
  4. Masę jajeczną wylewam na ciasto. Piekę ok 45 min w 180st.