Quiche z zielonym groszkiem

8


Średnie


60 min.


5 os.

Składniki
gotowe kruche ciasto słone250 gramów
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
mrożony zielony groszek300 gramów
ser gorgonzola 250 gramów
marchew2 sztuki
mleko100 mililitrów
dymki3 sztuki
jajka2 sztuki
oliwa z oliwek2 łyżki
oliwa z oliwek do wysmarowania formy
Przygotowanie
Krok 1
Posiekaj dymki, marchew pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę, smaż do miękkości dymki, dodaj groszek, smaż około 5 minut. Dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i zostaw do ostudzenia.
Krok 2
W misce ubij mleko z jajkami, dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.
Krok 3
Ciasto wyłóż do formy wysmarowanej oliwą, upiecz.
Krok 4
Na podpieczone ciasto nałóż połowę masy groszkowej, posyp serem, nałóż resztę masy groszkowej.
Krok 5
Zalej całość masa jajeczną.
Krok 6
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 40 minut. Podawaj schłodzone.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl