Rabarbar i maliny pod kruszonką

59


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
mąka225 gramów
Kostka do pieczenia Kasia150 gramów
brązowy cukier125 gramów
świeży rabarbar250 gramów
drobny cukier50 gramów
skórka z połowy niewoskowanej cytryny
starty imbir1 łyżeczka
maliny125 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Piekarnik nagrzej do 180°C (piekarnik z termoobiegiem – do 160°C, oznaczenie piekarnika – 4). Wsyp mąkę do miski. Dodaj Kasię pokrojoną w kostkę. Ucieraj składniki do uzyskania drobnej kruszonki. Dosyp brązowego cukru.
Krok 2
Umyj rabarbar i pokrój go na 1-2 cm kawałki. Dodaj do niego cukier, starty korzeń imbiru i skórkę z cytryny. Dosyp malin. Mieszankę włóż do żaroodpornych kokilek i obficie przykryj kruszonką.
Krok 3
Kokilki włóż do piekarnika i piecz przez 30 minut, aż kruszonka nabierze złotego koloru. Wyjmij kokilki i odłóż do wystygnięcia.
Autor: MojeCiasto.plPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl