| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kasię z cukrem pudrem i cukrem waniliowym ucieramy mikserem na puch. Ucierając, dodajemy po jednym jajku. |
| Krok 2 |
| Gdy składniki się połączą, dodajemy przesianą przez sito mąkę z proszkiem do pieczenia. Ucieramy. |
| Krok 3 |
| Gdy ciasto jest zbyt ścisłe, dodajemy kwaśną śmietanę i miksujemy jeszcze chwilkę. |
| Krok 4 |
| Gotowe ciasto wykładamy na wysmarowaną tłuszczem średniej wielkości blachę, wyrównujemy powierzchnię, rozkładamy pokrojony w kostkę rabarbar i posypujemy wierzch kokosową kruszonką. |
| Krok 5 |
| Kruszonkę robi się bardzo łatwo...wszystkie potrzebne do niej składniki siekamy, a gdy się połączą, to czubkami palców wyrabiamy kruszonkę i od razu posypujemy nią ciasto. |
| Krok 6 |
| Całość wstawiamy do nagrzanego do temperatury 180 stopni C piekarnika i pieczemy około 45-60 minut w zależności od grubości ciasta. Upieczone ciasto po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem i gotowe. |