Przygotowanie |
Krok 1 |
Kasię z cukrem pudrem i cukrem waniliowym ucieramy mikserem na puch. Ucierając, dodajemy po jednym jajku. |
Krok 2 |
Gdy składniki się połączą, dodajemy przesianą przez sito mąkę z proszkiem do pieczenia. Ucieramy. |
Krok 3 |
Gdy ciasto jest zbyt ścisłe, dodajemy kwaśną śmietanę i miksujemy jeszcze chwilkę. |
Krok 4 |
Gotowe ciasto wykładamy na wysmarowaną tłuszczem średniej wielkości blachę, wyrównujemy powierzchnię, rozkładamy pokrojony w kostkę rabarbar i posypujemy wierzch kokosową kruszonką. |
Krok 5 |
Kruszonkę robi się bardzo łatwo...wszystkie potrzebne do niej składniki siekamy, a gdy się połączą, to czubkami palców wyrabiamy kruszonkę i od razu posypujemy nią ciasto. |
Krok 6 |
Całość wstawiamy do nagrzanego do temperatury 180 stopni C piekarnika i pieczemy około 45-60 minut w zależności od grubości ciasta. Upieczone ciasto po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem i gotowe. |