Racuchy z jabłkami

5


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
woda0.5 szklanek
olej2 łyżki
jajko2 sztuki
sól0.5 łyżeczek
mleko0.5 szklanek
jabłko3 sztuki
cynamon1 szczypta
mąka0.25 kilogramów
cukier puder1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Mąkę wymieszaj z jajkami, solą, mlekiem i wodą mineralną.
Krok 2
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne.
Krok 3
Miąższ pokrój w krążki, posyp cynamonem, po czym połącz z ciastem.
Krok 4
Smaż na rozgrzanym oleju. Gotowe racuchy posyp cukrem pudrem.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl