| |||||||||
| Składniki | ||
| woda | 0.5 szklanek | |
| olej | 2 łyżki | |
| jajko | 2 sztuki | |
| sól | 0.5 łyżeczek | |
| mleko | 0.5 szklanek | |
| jabłko | 3 sztuki | |
| cynamon | 1 szczypta | |
| mąka | 0.25 kilogramów | |
| cukier puder | 1 szczypta |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mąkę wymieszaj z jajkami, solą, mlekiem i wodą mineralną. |
| Krok 2 |
| Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne. |
| Krok 3 |
| Miąższ pokrój w krążki, posyp cynamonem, po czym połącz z ciastem. |
| Krok 4 |
| Smaż na rozgrzanym oleju. Gotowe racuchy posyp cukrem pudrem. |
| Autor: pasibrzuch |