Rafaello

3


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
żółtko3 sztuki
mąka pszenna3 łyżki
mąka ziemniaczana3 łyżki
mleko3 szklanki
cukier1 szklanka
cukier waniliowy3 opakowania
wiórki kokosowe450 gramów
Kostka do pieczenia Kasia1 sztuka
krakersy1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Żółtka utrzeć z cukrem waniliowym na puszystą pianę, dodać mąkę ziemniaczaną, pszenną, szklankę mleka i dokładnie wymieszać.
Krok 2
2 szklanki mleka zagotować z cukrem i 1 paczką wiórków kokosowych.
Krok 3
Do gotującego się mleka dodać masę z żółtkami i mieszać na ogniu, aż zgęstnieje.
Krok 4
Dodać Kasię i mieszać do uzyskania jednolitej masy.
Krok 5
Tortownicę wyłożyć krakersami, a następnie zalać 1/3 kremu.
Krok 6
Przełożyć ponownie krakersami itd.
Krok 7
Wierzchnią warstwę kremu obficie posypać pozostałą częścią wiórków kokosowych.
Krok 8
Pozostawić w lodówce na około 3-4 godziny.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl