Przygotowanie |
Krok 1 |
Żółtka utrzeć z cukrem waniliowym na puszystą pianę, dodać mąkę ziemniaczaną, pszenną, szklankę mleka i dokładnie wymieszać. |
Krok 2 |
2 szklanki mleka zagotować z cukrem i 1 paczką wiórków kokosowych. |
Krok 3 |
Do gotującego się mleka dodać masę z żółtkami i mieszać na ogniu, aż zgęstnieje. |
Krok 4 |
Dodać Kasię i mieszać do uzyskania jednolitej masy. |
Krok 5 |
Tortownicę wyłożyć krakersami, a następnie zalać 1/3 kremu. |
Krok 6 |
Przełożyć ponownie krakersami itd. |
Krok 7 |
Wierzchnią warstwę kremu obficie posypać pozostałą częścią wiórków kokosowych. |
Krok 8 |
Pozostawić w lodówce na około 3-4 godziny. |