RAFAELLO
  • 30 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 0 minut
  • 180 °C

Składniki:

    ciasto
  • cukier - 1 szklanka
  • mąka - 1 szklanka
  • jajko - 5 sztuk
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • masa kokosowa
  • białko - 4 sztuki
  • cukier - 1 szklanka
  • wiórki kokosowe - 20 dekagramów
  • masa ananasowa
  • ananas z puszki - 1 opakowanie
  • budyń śmietankowy - 1 opakowanie
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Ciasto: Białka ubić, dodać cukier i żółtka. Następnie ubijać, dodać mąkę i proszek do pieczenia.
  2. Ciasto przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia i wysmarowanej Kasią formy.
  3. Piecz 15 minut w temperaturze 180 stopni.
  4. Masa kokosowa: Białka ubić na sztywno z cukrem, dodać wiórki kokosowe.
  5. Masa ananasowa: Ugotować budyń na szklance soku z ananasów i wystudzić.
  6. Kasię ubić z żółtkami, dodawać budyń i pokrojone w kostkę ananasy.
  7. Na przestudzone ciasto wyłóż masę ananasową, następnie masę kokosową wyłóż na masę ananasową.