Rafaello bez pieczenia

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

24

32 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

430 osób wydrukowało

Pobierz pdf

446 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 opakowania

1 litr

2 opakowania

2 łyżki

0.75 szklanki

1 sztuka

1 opakowanie

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do szklanki odlać trochę mleka, resztę zagotować z cukrem. Budynie i mąkę ziemniaczaną rozpuścić w zimnym mleku. Ugotować budyń. Ostudzić.

Krok 2

Kasię należy zmiksować z żółtkiem, dodając po łyżce budyniu. Na koniec dodać wiórki kokosowe i wymieszać.

Krok 3

Na blaszce ułożyć 3 warstwy krakersów posmarowanych obficie kremem.

Krok 4

Na wierzchu również krem, ale już nie tak dużo. Wszystko posypać wiórkami kokosowymi.

Krok 5

Do lodówki, ciasto najlepsze na drugi dzień, aż krakersy zmiękną. Na trzeci jeszcze lepsze, jeśli doczeka.

Krok 6

Warstwa krakersów, krem, warstwa krakersów, krem, warstwa krakersów, krem, posypka (50 g wiórków przyrumienić, wymieszać z 3 pokruszonymi krakersami). Wstawić do lodówki na 2 - 3 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rafaello bez pieczenia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rafaello bez pieczenia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rafaello bez pieczenia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rafaello bez pieczenia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rafaello bez pieczenia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rafaello bez pieczenia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rafaello bez pieczenia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Metrówka
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej