Rafaello na herbatnikach
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 0 minut
  • 0 °C

Składniki:

  • mąka pszenna - 2 łyżki
  • mąka ziemniaczana - 3 łyżki
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • cukier - 1 szklanka
  • masło - 300 gramów
  • żółtko - 3 sztuki
  • mleko - 2.5 szklanki
  • wiórki kokosowe - 250 gramów
  • herbatniki - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. W 1/2 szkl mleka roztrzepać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną.
  2. 2 szkl mleka zagotować z cukrem, dodać rozmieszaną mąkę z żółtkami i ugotować z tego budyń.
  3. Kasię utrzeć dodając po łyżce wystudzonego budyniu.
  4. Na końcu dodać kokos i spirytus. Na blasze położyć herbatniki.
  5. 1 - herbatniki, 2 - masa, 3 - herbatniki, 4 - masa, 5 - herbatniki, 6 - masa.
  6. Wierzch posypać wiórkami kokosowymi. Włożyć do lodówki.