Rafaello na herbatnikach

0


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
mąka pszenna2 łyżki
mąka ziemniaczana3 łyżki
cukier waniliowy1 opakowanie
cukier1 szklanka
masło300 gramów
żółtko3 sztuki
mleko2.5 szklanki
wiórki kokosowe250 gramów
herbatniki1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
W 1/2 szkl mleka roztrzepać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną.
Krok 2
2 szkl mleka zagotować z cukrem, dodać rozmieszaną mąkę z żółtkami i ugotować z tego budyń.
Krok 3
Kasię utrzeć dodając po łyżce wystudzonego budyniu.
Krok 4
Na końcu dodać kokos i spirytus. Na blasze położyć herbatniki.
Krok 5
1 - herbatniki, 2 - masa, 3 - herbatniki, 4 - masa, 5 - herbatniki, 6 - masa.
Krok 6
Wierzch posypać wiórkami kokosowymi. Włożyć do lodówki.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl