|
Składniki | ||
mąka pszenna | 2 łyżki | |
mąka ziemniaczana | 3 łyżki | |
cukier waniliowy | 1 opakowanie | |
cukier | 1 szklanka | |
masło | 300 gramów | |
żółtko | 3 sztuki | |
mleko | 2.5 szklanki | |
wiórki kokosowe | 250 gramów | |
herbatniki | 1 opakowanie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
W 1/2 szkl mleka roztrzepać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną. |
Krok 2 |
2 szkl mleka zagotować z cukrem, dodać rozmieszaną mąkę z żółtkami i ugotować z tego budyń. |
Krok 3 |
Kasię utrzeć dodając po łyżce wystudzonego budyniu. |
Krok 4 |
Na końcu dodać kokos i spirytus. Na blasze położyć herbatniki. |
Krok 5 |
1 - herbatniki, 2 - masa, 3 - herbatniki, 4 - masa, 5 - herbatniki, 6 - masa. |
Krok 6 |
Wierzch posypać wiórkami kokosowymi. Włożyć do lodówki. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |