Rafaello na krakersach

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

19

14 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

462 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

626 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

2 opakowania

2 opakowania

2 sztuki

1.5 sztuki

1 opakowanie

1 szklanka

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

2 1/2szklanki mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym.

Krok 2

W 1/2 szklanki mleka rozrobić mąkę i żółtka, a następnie wlać to do gotującego się mleka.

Krok 3

Gotować na wolnym ogniu mieszając aż zgęstnieje, zyskując konsystencję budyniu i wystudzić.

Krok 4

Margarynę rozrobić mikserem, dodać budyń i wiórki kokosowe (ale troszeczkę ich pozostawić do posypania).

Krok 5

Krem podzielić na 4 części

Krok 6

Na blasze ułożyć na dnie najpierw:krakersy,1/4 porcję kremu,krakersy,1/4 porcja kremu,krakersy,1/4 porcja kremukrakersy1/4porcja kremuna wierzch posypać wiórkami kokosowymi

Krok 7

Całość włożyć do lodówki. Przepis jest na mała blaszkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rafaello na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rafaello na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rafaello na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rafaello na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rafaello na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rafaello na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rafaello na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej