Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso z udek pokrój na mniejsze kawałki, oprósz przyprawą do pikantnego kurczaka Knorr, odstaw do lodówki na kilka godzin.
|
Krok 2 |
Marchew i cebulę pokrój w pół plastry, paprykę w grubą 2-3 cm kostkę, selera naciowego pokrój w poprzek z małe kawałki, posiekaj czosnek i natkę pietruszki
|
Krok 3 |
W szerokim garnku lub patelni na rozgrzanej oliwie obsmaż mięso, przełóż je na bok. W tym samym naczyniu obsmaż czosnek, gdy zacznie silnie pachnąć dodaj cebulę selera i marchew smaż chwilę a następnie dodaj paprykę, wszystko razem smaż kolejną chwilę mieszając warzywa co jakiś czas.
|
Krok 4 |
Dodaj na powrót mięso, całość podlej białym winem gotuj aż wino prawie zupełnie odparuje. Do garnka dodaj puszkę pomidorów, kapary i oliwki 100 ml wody, oraz przyprawy. Wszystko razem duś około 20-30 minut, tak aby sos zgęstniał, a mięso doszło w środku. |