Raita z kabaczkiem

1


Łatwe


60 min.


6 os.

Składniki
cebula1 sztuka
ząbek czosnku2 sztuki
jogurt naturalny350 mililitrów
Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr
natka pietruszki0.5 szklanek
chili mielone0.5 łyżeczek
garam masala0.5 łyżeczek
kabaczek lub bakłażan500 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Oczyść kabaczki lub bakłażana z końcówek, po czym pokrój w kostkę. Gotuj przez około 5 minut w osolonej wodzie. Odcedź i ostudź.
Krok 2
Posiekaj drobno czosnek i cebulę. Jogurt wymieszaj z Sosem sałatkowym czosnkowym Knorr, dodaj kawałki kabaczka, cebulę, czosnek i wymieszaj.
Krok 3
Raitę przelej do małych miseczek, posyp garam masalą i chilli. Włóż do lodówki na 40 minut. Przybierz natką pietruszki i podawaj jako dodatek do dania głównego.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl