Raita z kabaczkiem
  • 60 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • kabaczek lub bakłażan - 500 gramów
  • Sos sałatkowy czosnkowy Knorr
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • jogurt naturalny - 350 mililitrów
  • garam masala - 0.5 łyżeczek
  • Chili z Indii Knorr - 0.5 łyżeczek
  • natka pietruszki - 0.5 szklanek

Sposób przygotowania:

  1. Oczyść kabaczki lub bakłażana z końcówek, po czym pokrój w kostkę. Gotuj przez około 5 minut w osolonej wodzie. Odcedź i ostudź.
  2. Posiekaj drobno czosnek i cebulę. Jogurt wymieszaj z Sosem sałatkowym czosnkowym Knorr, dodaj kawałki kabaczka, cebulę, czosnek i wymieszaj.
  3. Raitę przelej do małych miseczek, posyp garam masalą i chilli. Włóż do lodówki na 40 minut. Przybierz natką pietruszki i podawaj jako dodatek do dania głównego.