|
Składniki | ||
cebula | 1 sztuka | |
ząbek czosnku | 2 sztuki | |
jogurt naturalny | 350 mililitrów | |
Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr | ||
natka pietruszki | 0.5 szklanek | |
chili mielone | 0.5 łyżeczek | |
garam masala | 0.5 łyżeczek | |
kabaczek lub bakłażan | 500 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Oczyść kabaczki lub bakłażana z końcówek, po czym pokrój w kostkę. Gotuj przez około 5 minut w osolonej wodzie. Odcedź i ostudź. |
Krok 2 |
Posiekaj drobno czosnek i cebulę. Jogurt wymieszaj z Sosem sałatkowym czosnkowym Knorr, dodaj kawałki kabaczka, cebulę, czosnek i wymieszaj. |
Krok 3 |
Raitę przelej do małych miseczek, posyp garam masalą i chilli. Włóż do lodówki na 40 minut. Przybierz natką pietruszki i podawaj jako dodatek do dania głównego. |
Autor: przepisy.pl |