| |||||||||
| Składniki | ||
| cebula | 1 sztuka | |
| ząbek czosnku | 2 sztuki | |
| jogurt naturalny | 350 mililitrów | |
| Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr | ||
| natka pietruszki | 0.5 szklanek | |
| chili mielone | 0.5 łyżeczek | |
| garam masala | 0.5 łyżeczek | |
| kabaczek lub bakłażan | 500 gramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Oczyść kabaczki lub bakłażana z końcówek, po czym pokrój w kostkę. Gotuj przez około 5 minut w osolonej wodzie. Odcedź i ostudź. |
| Krok 2 |
| Posiekaj drobno czosnek i cebulę. Jogurt wymieszaj z Sosem sałatkowym czosnkowym Knorr, dodaj kawałki kabaczka, cebulę, czosnek i wymieszaj. |
| Krok 3 |
| Raitę przelej do małych miseczek, posyp garam masalą i chilli. Włóż do lodówki na 40 minut. Przybierz natką pietruszki i podawaj jako dodatek do dania głównego. |
| Autor: przepisy.pl |