Przygotowanie |
Krok 1 |
Namoczyć grzybek Mun . |
Krok 2 |
Wlać do garnka 1/2 litra wody- wrzucić płatki tuńczyka wodorosty, bambus, imbir i pocięty na bardzo cienkie paseczki grzybek Mun . Gotować 15 minut. |
Krok 3 |
Wrzucić zawartość opakowania zupki ,Knorr ( makaron i zawartość saszetki). Wlać sos Teriyaki. Przykryć garnek. |
Krok 4 |
Na patelni rozgrzać masło i wrzucić osuszone ( rozmrożone ) krewetki . Posypać rozkruszoną mini kostką Czosnek. Smażyć po 3 minuty z każdej strony .Odłożyć na bok . |
Krok 5 |
Na pozostałym na patelni maśle usmażyć sadzone jajko ( tak by żółtko było luźne ). |
Krok 6 |
Doprawić zupę do smaku szczyptą cukru i przelać do miski. Na wierzchu ułożyć jajko i krewetki - posypać szczypiorkiem. |