| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Namoczyć grzybek Mun . |
| Krok 2 |
| Wlać do garnka 1/2 litra wody- wrzucić płatki tuńczyka wodorosty, bambus, imbir i pocięty na bardzo cienkie paseczki grzybek Mun . Gotować 15 minut. |
| Krok 3 |
| Wrzucić zawartość opakowania zupki ,Knorr ( makaron i zawartość saszetki). Wlać sos Teriyaki. Przykryć garnek. |
| Krok 4 |
| Na patelni rozgrzać masło i wrzucić osuszone ( rozmrożone ) krewetki . Posypać rozkruszoną mini kostką Czosnek. Smażyć po 3 minuty z każdej strony .Odłożyć na bok . |
| Krok 5 |
| Na pozostałym na patelni maśle usmażyć sadzone jajko ( tak by żółtko było luźne ). |
| Krok 6 |
| Doprawić zupę do smaku szczyptą cukru i przelać do miski. Na wierzchu ułożyć jajko i krewetki - posypać szczypiorkiem. |