PRZEPISY.PL

Ratatouille

  • 60
  • 8
  • Łatwe
  • 0
8
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • bakłażany2 szt
  • cytryna1 szt
  • cukinia2 szt
  • pomidory5 szt
  • cebula2 szt
  • ząbki czosnku3 szt
  • Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr2 łyżki
  • tymianek1 łyżka
  • zioła prowansalskie1 łyżka
    • Krok 1

      Bakłażany i cukinię pokrój w plastry, oprósz Delikatem Knorr i odstaw.
    • Krok 2

      Po godzinie osusz warzywa papierowym ręcznikiem, skrop oliwą i zrumień plastry na rozgrzanej patelni.
    • Krok 3

      Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki, pokrój miąższ.
    • Krok 4

      Czosnek pokrój na plasterki, cebulę posiekaj i razem zeszklij na rozgrzane oliwie. Dodaj pomidory i duś przez chwilę.
    • Krok 5

      Dodaj bakłażany i cukinie, dopraw ziołami i podduś przez kilka minut.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    20
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    163
    osoby dodały do Mniamlisty
    60''
    6
    Trudne
    265
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    207
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe