| |||||||||
| Składniki | ||
| kiełbasa | 200 gramów | |
| zioła prowansalskie | 1 łyżka | |
| Bulion warzywny Knorr | 1 opakowanie | |
| woda | 100 mililitrów | |
| cukinia | 1 sztuka | |
| bakłażan | 1 sztuka | |
| czerwona papryka | 1 sztuka | |
| żółta papryka | 1 sztuka | |
| cebula | 2 sztuki | |
| papryczka chili | 1 sztuka | |
| ząbki czosnku | 2 sztuki | |
| pomidory z puszki | 400 gramów | |
| oliwa z oliwek | 1 łyżka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kiełbasę pokrój w półplastry i przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie. Wszystkie warzywa pokrój w dużą kostkę, czosnek oraz chili posiekaj i smaż razem z kiełbasą na mocnym ogniu. |
| Krok 2 |
| Do garnka dodaj pomidory z puszki i wlej 100 ml wody. Następnie dodaj Bulion Knorr i całość zagotuj. |
| Krok 3 |
| Wsyp zioła, zmniejsz ogień i duś warzywa 15 minut pod przykryciem, mieszając co chwilę. Gotowe ratatouille podawaj samodzielnie z chrupiącą bagietką lub z ryżem. |
| Autor: przepisy.pl |