|
Składniki | ||
kiełbasa | 200 gramów | |
zioła prowansalskie | 1 łyżka | |
Bulion warzywny Knorr | 1 opakowanie | |
woda | 100 mililitrów | |
cukinia | 1 sztuka | |
bakłażan | 1 sztuka | |
czerwona papryka | 1 sztuka | |
żółta papryka | 1 sztuka | |
cebula | 2 sztuki | |
papryczka chili | 1 sztuka | |
ząbki czosnku | 2 sztuki | |
pomidory z puszki | 400 gramów | |
oliwa z oliwek | 1 łyżka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kiełbasę pokrój w półplastry i przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie. Wszystkie warzywa pokrój w dużą kostkę, czosnek oraz chili posiekaj i smaż razem z kiełbasą na mocnym ogniu. |
Krok 2 |
Do garnka dodaj pomidory z puszki i wlej 100 ml wody. Następnie dodaj Bulion Knorr i całość zagotuj. |
Krok 3 |
Wsyp zioła, zmniejsz ogień i duś warzywa 15 minut pod przykryciem, mieszając co chwilę. Gotowe ratatouille podawaj samodzielnie z chrupiącą bagietką lub z ryżem. |
Autor: przepisy.pl |