Ratatouille z kiełbasą chorizo

18


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
kiełbasa200 gramów
Mieszanka ziół i przypraw Zioła prowansalskie Knorr1 łyżka
Bulion na włoszczyźnie Knorr1 opakowanie
woda100 mililitrów
cukinia1 sztuka
bakłażan1 sztuka
czerwona papryka1 sztuka
żółta papryka1 sztuka
cebula2 sztuki
papryczka chili1 sztuka
ząbki czosnku2 sztuki
pomidory z puszki400 gramów
oliwa z oliwek1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Kiełbasę pokrój w półplastry i przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie. Wszystkie warzywa pokrój w dużą kostkę, czosnek oraz chili posiekaj i smaż razem z kiełbasą na mocnym ogniu.
Krok 2
Do garnka dodaj pomidory z puszki i wlej 100 ml wody. Następnie dodaj Bulion Knorr i całość zagotuj.
Krok 3
Wsyp zioła, zmniejsz ogień i duś warzywa 15 minut pod przykryciem, mieszając co chwilę. Gotowe ratatouille podawaj samodzielnie z chrupiącą bagietką lub z ryżem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl