Ratatouille z kiełbasą chorizo
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kiełbasa - 200 gramów
  • Mieszanka ziół i przypraw Zioła prowansalskie Knorr - 1 łyżka
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 1 opakowanie
  • woda - 100 mililitrów
  • cukinia - 1 sztuka
  • bakłażan - 1 sztuka
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • żółta papryka - 1 sztuka
  • cebula - 2 sztuki
  • papryczka chili - 1 sztuka
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • pomidory z puszki - 400 gramów
  • oliwa z oliwek - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Kiełbasę pokrój w półplastry i przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie. Wszystkie warzywa pokrój w dużą kostkę, czosnek oraz chili posiekaj i smaż razem z kiełbasą na mocnym ogniu.
  2. Do garnka dodaj pomidory z puszki i wlej 100 ml wody. Następnie dodaj Bulion Knorr i całość zagotuj.
  3. Wsyp zioła, zmniejsz ogień i duś warzywa 15 minut pod przykryciem, mieszając co chwilę. Gotowe ratatouille podawaj samodzielnie z chrupiącą bagietką lub z ryżem.