Ratatuja z mięsem mielonym
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • cukinia - 1 sztuka
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • bakłażan - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • mięso mielone - 500 gramów
  • ser żółty tarty - 1 szklanka
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 2 sztuki
  • Przyprawa w Mini kostkach Bazylia Knorr - 2 sztuki
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Zaczynamy od zeszklenia na oliwie posiekanej cebuli.
  2. Dodajemy pokrojone w kostkę warzywa. Zaczynamy od tych twardszych, które potrzebują spędzić więcej czasu na patelni.
  3. Warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego, a na patelni, na odrobinie oliwy przesmażamy mięso z dodatkiem przyprawy Delikat. Gdy będzie gotowe dodajemy do warzyw.
  4. Doprawiamy kostkami, świeżo mielonym pieprzem i mieszamy wszystko ze sobą.
  5. Wierzch posypujemy serem i wstawiamy na 30 minut do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Smacznego!