Ravioli z warzywami
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • ravioli ze szpinakiem - 20 sztuk
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka
  • mrożona mieszanka warzywna - 400 gramów
  • mozzarella - 1 sztuka
  • boczek - 4 plastry
  • margaryna - 4 łyżki
  • świeży tymianek
  • oliwa z oliwek - 2 łyżki
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Ravioli ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy.
  2. Rozmrożone warzywa zanurz we wrzącej wodzie na 3 minuty. Boczek ułóż na pergaminie i upiecz w piekarniku.
  3. Na patelni rozpuść margarynę i dopraw pokruszoną mini kostką Knorr.
  4. Na patelnię wsyp warzywa oraz ravioli i podgrzewaj do momentu, gdy wszystko będzie gorące.
  5. Ravioli z warzywami nałóż do miseczek, na wierzchu każdej porcji połóż plasterek mozzarelli i boczku. Udekoruj gałązkami tymianku i oprósz pieprzem.