Ravioli z warzywami

4


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
ravioli ze szpinakiem20 sztuk
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr1 sztuka
mrożona mieszanka warzywna400 gramów
mozzarella1 sztuka
boczek4 plastry
margaryna4 łyżki
świeży tymianek
oliwa z oliwek2 łyżki
pieprz czarny mielony1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Ravioli ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy.
Krok 2
Rozmrożone warzywa zanurz we wrzącej wodzie na 3 minuty. Boczek ułóż na pergaminie i upiecz w piekarniku.
Krok 3
Na patelni rozpuść margarynę i dopraw pokruszoną mini kostką Knorr.
Krok 4
Na patelnię wsyp warzywa oraz ravioli i podgrzewaj do momentu, gdy wszystko będzie gorące.
Krok 5
Ravioli z warzywami nałóż do miseczek, na wierzchu każdej porcji połóż plasterek mozzarelli i boczku. Udekoruj gałązkami tymianku i oprósz pieprzem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl