Red velvet cupcakes
  • 30 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 20 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 100 gramów
  • mąka - 250 gramów
  • kakao - 2 łyżki
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • soda oczyszczona - 0.5 opakowań
  • cukier - 200 gramów
  • czerwony barwnik spożywczy - 1 łyżeczka
  • ekstrakt waniliowy - 2 łyżeczki
  • mleko - 175 mililitrów
  • ocet - 1 łyżeczka
  • krem maślany - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Ustaw piekarnik na temperaturę 180 stopni C.
  2. W misce wymieszaj mąkę, kakao, proszek do pieczenia oraz proszek do pieczenia.
  3. W kolejnej misce wymieszaj wymieszaj cukier, margarynę Kasię, ekstrakt waniliowy oraz barwnik.
  4. Do miseczki z barwnikiem dodaj wcześniej roztrzepane jajka.
  5. Następnie wymieszaj wszystkie składniki razem.
  6. Wylej do papilotek i piecz przez 20-25 minut. Po ostygnięciu udekorować kremem maślanym.