| |||||||||
| Składniki | ||
| Kostka do pieczenia Kasia | 100 gramów | |
| mąka | 250 gramów | |
| kakao | 2 łyżki | |
| proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
| soda oczyszczona | 0.5 opakowań | |
| cukier | 200 gramów | |
| czerwony barwnik spożywczy | 1 łyżeczka | |
| ekstrakt waniliowy | 2 łyżeczki | |
| mleko | 175 mililitrów | |
| ocet | 1 łyżeczka | |
| krem maślany | 1 opakowanie |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ustaw piekarnik na temperaturę 180 stopni C. |
| Krok 2 |
| W misce wymieszaj mąkę, kakao, proszek do pieczenia oraz proszek do pieczenia. |
| Krok 3 |
| W kolejnej misce wymieszaj wymieszaj cukier, margarynę Kasię, ekstrakt waniliowy oraz barwnik. |
| Krok 4 |
| Do miseczki z barwnikiem dodaj wcześniej roztrzepane jajka. |
| Krok 5 |
| Następnie wymieszaj wszystkie składniki razem. |
| Krok 6 |
| Wylej do papilotek i piecz przez 20-25 minut. Po ostygnięciu udekorować kremem maślanym. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |