Red velvet cupcakes

1


Łatwe


30 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia100 gramów
mąka250 gramów
kakao2 łyżki
proszek do pieczenia2 łyżeczki
soda oczyszczona0.5 opakowań
cukier200 gramów
czerwony barwnik spożywczy1 łyżeczka
ekstrakt waniliowy2 łyżeczki
mleko175 mililitrów
ocet1 łyżeczka
krem maślany1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Ustaw piekarnik na temperaturę 180 stopni C.
Krok 2
W misce wymieszaj mąkę, kakao, proszek do pieczenia oraz proszek do pieczenia.
Krok 3
W kolejnej misce wymieszaj wymieszaj cukier, margarynę Kasię, ekstrakt waniliowy oraz barwnik.
Krok 4
Do miseczki z barwnikiem dodaj wcześniej roztrzepane jajka.
Krok 5
Następnie wymieszaj wszystkie składniki razem.
Krok 6
Wylej do papilotek i piecz przez 20-25 minut. Po ostygnięciu udekorować kremem maślanym.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl