|
Składniki | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 100 gramów | |
mąka | 250 gramów | |
kakao | 2 łyżki | |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
soda oczyszczona | 0.5 opakowań | |
cukier | 200 gramów | |
czerwony barwnik spożywczy | 1 łyżeczka | |
ekstrakt waniliowy | 2 łyżeczki | |
mleko | 175 mililitrów | |
ocet | 1 łyżeczka | |
krem maślany | 1 opakowanie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ustaw piekarnik na temperaturę 180 stopni C. |
Krok 2 |
W misce wymieszaj mąkę, kakao, proszek do pieczenia oraz proszek do pieczenia. |
Krok 3 |
W kolejnej misce wymieszaj wymieszaj cukier, margarynę Kasię, ekstrakt waniliowy oraz barwnik. |
Krok 4 |
Do miseczki z barwnikiem dodaj wcześniej roztrzepane jajka. |
Krok 5 |
Następnie wymieszaj wszystkie składniki razem. |
Krok 6 |
Wylej do papilotek i piecz przez 20-25 minut. Po ostygnięciu udekorować kremem maślanym. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |