Risotto cebulowe z kiełbasą

41


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
ryż do risotto arborio500 gramów
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr1 sztuka
woda1 litr
kiełbasa zwyczajna2 sztuki
cebula biała4 sztuki
margaryna2 łyżki
ser żółty50 gramów
tymianek suszony1 szczypta
oliwa z oliwek2 łyżki
natka pietruszki0.5 pęczków
pieprz czarny ziarnisty1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Cebulę obierz, pokrój w piórka, a kiełbasę w plastry.
Krok 2
W garnku wraz z oliwą i margaryną podsmaż cebulę i kiełbasę. Następnie dodaj suchy ryż i mieszaj go przez około 1 minutę.
Krok 3
Wlej 1 litr wody i dodaj kostkę Knorr. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj około 15 minut na wolnym ogniu.
Krok 4
Gdy ryż będzie już miękki, dodaj starty ser, tymianek oraz posiekaną natkę pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszaj, dopraw pieprzem Knorr i podawaj. Do tego risotto możesz również dodać wędzony boczek.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl