|
Składniki | ||
wołowina | 500 gramów | |
Sos grzybowy Knorr | 1 opakowanie | |
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | ||
ryż | 2 szklanki | |
parmezan | 50 gramów | |
woda | 2 szklanki | |
sól | 1 szczypta | |
pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
posiekana natka pietruszki | 1 łyżka | |
olej | 3 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Pokrój wołowinę w kostkę i dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Smaż mięso do momentu, gdy stanie się miękkie. |
Krok 2 |
Do mięsa dodaj ryż oraz ser. |
Krok 3 |
Przygotuj Sos grzybowy Knorr według instrukcji na opakowaniu, a następnie zalej nim mięso. Duś całość jeszcze przez 5 minut. Dopraw solą i pieprzem, jeśli uważasz, że jest to konieczne. |
Krok 4 |
Gotowe risotto posyp siekaną pietruszką i podawaj. |
Autor: przepisy.pl |