Risotto grzybowe z wołowiną

6


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
wołowina500 gramów
Sos grzybowy Knorr1 opakowanie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
ryż2 szklanki
parmezan50 gramów
woda2 szklanki
sól1 szczypta
pieprz czarny mielony1 szczypta
posiekana natka pietruszki1 łyżka
olej3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Pokrój wołowinę w kostkę i dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Smaż mięso do momentu, gdy stanie się miękkie.
Krok 2
Do mięsa dodaj ryż oraz ser.
Krok 3
Przygotuj Sos grzybowy Knorr według instrukcji na opakowaniu, a następnie zalej nim mięso. Duś całość jeszcze przez 5 minut. Dopraw solą i pieprzem, jeśli uważasz, że jest to konieczne.
Krok 4
Gotowe risotto posyp siekaną pietruszką i podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl