| |||||||||
| Składniki | ||
| wołowina | 500 gramów | |
| Sos grzybowy Knorr | 1 opakowanie | |
| Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | ||
| ryż | 2 szklanki | |
| parmezan | 50 gramów | |
| woda | 2 szklanki | |
| sól | 1 szczypta | |
| pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
| posiekana natka pietruszki | 1 łyżka | |
| olej | 3 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Pokrój wołowinę w kostkę i dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Smaż mięso do momentu, gdy stanie się miękkie. |
| Krok 2 |
| Do mięsa dodaj ryż oraz ser. |
| Krok 3 |
| Przygotuj Sos grzybowy Knorr według instrukcji na opakowaniu, a następnie zalej nim mięso. Duś całość jeszcze przez 5 minut. Dopraw solą i pieprzem, jeśli uważasz, że jest to konieczne. |
| Krok 4 |
| Gotowe risotto posyp siekaną pietruszką i podawaj. |
| Autor: przepisy.pl |