Risotto grzybowe z wołowiną
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • wołowina - 500 gramów
  • Sos grzybowy Knorr - 1 opakowanie
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
  • ryż - 2 szklanki
  • parmezan - 50 gramów
  • woda - 2 szklanki
  • sól - 1 szczypta
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • posiekana natka pietruszki - 1 łyżka
  • olej - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój wołowinę w kostkę i dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Smaż mięso do momentu, gdy stanie się miękkie.
  2. Do mięsa dodaj ryż oraz ser.
  3. Przygotuj Sos grzybowy Knorr według instrukcji na opakowaniu, a następnie zalej nim mięso. Duś całość jeszcze przez 5 minut. Dopraw solą i pieprzem, jeśli uważasz, że jest to konieczne.
  4. Gotowe risotto posyp siekaną pietruszką i podawaj.