| |||||||||
| Składniki | ||
| cebula | 1 sztuka | |
| pieprz | 1 szczypta | |
| sól | 1 szczypta | |
| oregano | 1 łyżeczka | |
| ząbki czosnku | 2 sztuki | |
| piersi z kurczaka | 2 sztuki | |
| oliwa | 2 łyżki | |
| ryż | 0.5 szklanek | |
| sos pomidorowy | 500 mililitrów | |
| fasola czerwona w puszce | 1 opakowanie |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. |
| Krok 2 |
| Cebulę i czosnek posiekaj, podsmaż na patelni. |
| Krok 3 |
| Dodaj pokrojone w kostkę piersi z kurczaka, dopraw solą i pieprzem i smaż przez chwilę. |
| Krok 4 |
| Wlej sos pomidorowy, dopraw oregano |
| Krok 5 |
| Dodaj fasolę i smaż przez 5 minut. Podawaj z ryżem. |
| Autor: pasibrzuch |