Risotto hiszpańskie

Składniki:

  • cebula - 1 sztuka
  • pieprz - 1 szczypta
  • sól - 1 szczypta
  • oregano - 1 łyżeczka
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • piersi z kurczaka - 2 sztuki
  • oliwa - 2 łyżki
  • ryż - 0.5 szklanek
  • sos pomidorowy - 500 mililitrów
  • fasola czerwona w puszce - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu.
  2. Cebulę i czosnek posiekaj, podsmaż na patelni.
  3. Dodaj pokrojone w kostkę piersi z kurczaka, dopraw solą i pieprzem i smaż przez chwilę.
  4. Wlej sos pomidorowy, dopraw oregano
  5. Dodaj fasolę i smaż przez 5 minut. Podawaj z ryżem.