Risotto hiszpańskie

1


Średnie


60 min.


2 os.

Składniki
cebula1 sztuka
pieprz1 szczypta
sól1 szczypta
oregano1 łyżeczka
ząbki czosnku2 sztuki
piersi z kurczaka2 sztuki
oliwa2 łyżki
ryż0.5 szklanek
sos pomidorowy500 mililitrów
fasola czerwona w puszce1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu.
Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj, podsmaż na patelni.
Krok 3
Dodaj pokrojone w kostkę piersi z kurczaka, dopraw solą i pieprzem i smaż przez chwilę.
Krok 4
Wlej sos pomidorowy, dopraw oregano
Krok 5
Dodaj fasolę i smaż przez 5 minut. Podawaj z ryżem.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl