Risotto w ananasie
  • 30 minut
  • 5 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • ryż basmatti lub jaśminowy - 2 szklanki
  • papryka - czerwona i zielona - po 1 sztuce - 1 sztuka
  • ananas świeży (ewentualnie w puszce) - 200 gramów
  • kukurydza z puszki - 1 sztuka
  • piersi z kurczaka - 1 sztuka
  • oliwa - 1 łyżka
  • Kostka do makaronu, ryżu i ziemniaków Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni rozgrzałam oliwę dodałam pokrojoną w kosteczkę paprykę i kukurydzę, ananasa.
  2. Dodałam surowy ryż i dalej smażyłam. Powinno to potrwać ok. 2-3 minuty. Po tym czasie dolewam przygotowany wcześniej bulion ok 1,5 szkl. Wszystko przykryłam i dusiłam ok 15 min
  3. Gdy wszystko jest juz miękkie dodałam pokrojoną w kosteczke i podsmażoną pierś z kurczaka i przełożyłam do wydrążonej miseczki z ananasa