Przygotowanie |
Krok 1 |
W garnku rozpuść margarynę i zeszklij pokrojoną cebulę. Boczek pokrój w drobną kostkę i dodaj do cebuli – smaż razem 3 minuty. |
Krok 2 |
Do garnka wsyp ryż i dokładnie wymieszaj z boczkiem i cebulą. |
Krok 3 |
Następnie wlej wino, zagotuj i odparuj alkohol. |
Krok 4 |
Ryż zalej 800 ml wody i doprowadź do wrzenia. Kostkę rosołową Knorr posiekaj na desce i wsyp do ryżu. |
Krok 5 |
Na końcu dodaj zielony groszek i wymieszaj z ryżem. Gotuj do momentu całkowitego wchłonięcia płynu. Następnie garnek zdejmij z ognia, przykryj folią spożywczą i odstaw na 10 minut. Gotowe risotto nałóż na talerze i posyp płatkami parmezanu. |