Risotto z bobem

6


Średnie


30 min.


4 os.

Składniki
mała cebula szalotka4 sztuki
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny8 łyżek
ryż typu arborio (lub inny do risotto)200 gramów
wywar z warzyw 800 mililitrów
bób (bez skorupek) świeży lub mrożony320 gramów
parmezan (starty)4 łyżeczki
natka pietruszki (posiekana)4 łyżki
kiełki brokułów4 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Cebulę zeszklij na 2 łyżkach Rama Smaż jak Szef Kuchni, dodaj ryż i duś do zmiany koloru ryżu, od czasu do czasu mieszając. Następnie w 4-5 małych porcjach podlewaj ryż wywarem.
Krok 2
Po ok. 12 min duszenia dodaj ugotowany bób (pozbawiony skorupek).
Krok 3
Następnie dodaj drobno starty parmezan. Gotową potrawę już na talerzu posyp natką pietruszki i kiełkami.
Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-MiroszPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl