|
Składniki | ||
mała cebula szalotka | 4 sztuki | |
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny | 8 łyżek | |
ryż typu arborio (lub inny do risotto) | 200 gramów | |
wywar z warzyw | 800 mililitrów | |
bób (bez skorupek) świeży lub mrożony | 320 gramów | |
parmezan (starty) | 4 łyżeczki | |
natka pietruszki (posiekana) | 4 łyżki | |
kiełki brokułów | 4 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Cebulę zeszklij na 2 łyżkach Rama Smaż jak Szef Kuchni, dodaj ryż i duś do zmiany koloru ryżu, od czasu do czasu mieszając. Następnie w 4-5 małych porcjach podlewaj ryż wywarem. |
Krok 2 |
Po ok. 12 min duszenia dodaj ugotowany bób (pozbawiony skorupek). |
Krok 3 |
Następnie dodaj drobno starty parmezan. Gotową potrawę już na talerzu posyp natką pietruszki i kiełkami. |
Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz |