Przygotowanie |
Krok 1 |
Posiekaj drobno cebulę i tymianek. Brokuł podziel na małe różyczki. Boczek pokrój w kawałki na jeden kęs. Przygotuj bulion, rozpuszczając kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr w 1,5 l wody. Zagotuj, zmniejsz ogień i utrzymuj na ogniu. |
Krok 2 |
W międzyczasie w dużym rondlu rozgrzej na średnim ogniu 2 łyżki margaryny. Dodaj cebulę i boczek, a następnie smaż przez 3–4 minuty do momentu zarumienienia. Dodaj wino a następnie pozwól mu odparować. Dodaj ryż i mieszaj, dopóki wszystkie składniki się dobrze połączą ze sobą. Zacznij wlewać bulion. Dodawaj go stopniowo, porcjami. Pamiętaj, aby nie przerywać mieszania — aby ryż nie przywarł do spodu rondla. |
Krok 3 |
Po 20 minutach gotowania ryż powinien być już miękki. Dodaj wtedy brokuły i gotuj wszystko jeszcze przez 5 minut. Dodaj tymianek. Danie podawaj zaraz po przygotowaniu. |