|
Składniki | ||
ryż biały w torebkach | 2 sztuki | |
pierś kurczaka podwójna | 1 sztuka | |
Rosół z kury Knorr | 1 sztuka | |
śmietana | 2 łyżki | |
mąka | 3 łyżki | |
margaryna | 40 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ryż ugotuj i odcedź. |
Krok 2 |
Kurczaka pokrój w kostkę i podsmaż. |
Krok 3 |
W niedużym garnku rozpuść margarynę. Dodaj kostkę Rosół z kury Knorr i mieszaj do momentu, gdy się rozpuści. |
Krok 4 |
Wsyp mąkę. Stopniowo dolewaj wodę, aż do uzyskania pożądanej gęstości. Na koniec dodaj śmietanę. |
Krok 5 |
Powstały sos wymieszaj z ugotowanym ryżem. Na górze każdej porcji połóż kurczaka. |
Autor: przepisy.pl |