| |||||||||
| Składniki | ||
| ryż biały w torebkach | 2 sztuki | |
| pierś kurczaka podwójna | 1 sztuka | |
| Rosół z kury Knorr | 1 sztuka | |
| śmietana | 2 łyżki | |
| mąka | 3 łyżki | |
| margaryna | 40 gramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ryż ugotuj i odcedź. |
| Krok 2 |
| Kurczaka pokrój w kostkę i podsmaż. |
| Krok 3 |
| W niedużym garnku rozpuść margarynę. Dodaj kostkę Rosół z kury Knorr i mieszaj do momentu, gdy się rozpuści. |
| Krok 4 |
| Wsyp mąkę. Stopniowo dolewaj wodę, aż do uzyskania pożądanej gęstości. Na koniec dodaj śmietanę. |
| Krok 5 |
| Powstały sos wymieszaj z ugotowanym ryżem. Na górze każdej porcji połóż kurczaka. |
| Autor: przepisy.pl |